VENICE NEEMT GEDICHTENBUNDEL IN ONTVANGST
Tekening Jeanet
Op 10 november 2006 was de band “Venice” in schouwburg Amphion te Doetinchem voor een concert. Deze Amerikaanse band, bestaande uit de broers Kipp en Pat Lennon en hun neven Mark en Michael Lennon, is vooral bekend geworden door hun prachtige, vierstemmige samenzang. Het nummer ‘The Familytree’ is hiervan een mooi voorbeeld.
In dit nummer wordt bezongen hoe men als familie na het overlijden van een geliefde kan steunen op elkaar. Men kan troost vinden in de gedachte dat ondanks verdriet en tegenslag de “familieboom” stevig staat en blijft doorgroeien.
Dit nummer is vertaald door Jeanet en met goedkeuring van de bandleden gebruikt in de bundel “Ik laat je los, m’n lief”, die in juli 2005 is uitgegeven via G.U.V. Uitvaartverzekering N.V..
In deze bundel, die door de G.U.V. wordt weggegeven aan nabestaanden als relatiegeschenk, staan rouwgedichten met aanvullende tekeningen.
Omdat er ook vragen kwamen van mensen die de bundel zo wilden kopen, is hiervoor door de G.U.V. ook een mogelijkheid geboden. Voor € 5,00 kon de bundel via de G.U.V. of via Jeanet worden gekocht.
De opbrengst hiervan is na ongeveer een jaar € 500,00. Dit bedrag zal door de G.U.V. worden geschonken aan het K.W.F. (Koningin Wilhelmina Fonds).
V.l.n.r.: Kipp Lennon, Michael Lennon, Jeanet Brinkman-Janssen, Mark Lennon en Pat Lennon

Jeanet wilde de bundel graag persoonlijk aan Venice overhandigen en kreeg hiervoor de gelegenheid na hun fantastische concert in Doetinchem. Van ongeveer tien gedichten waren er Engelse vertalingen bijgevoegd, zodat de heren van Venice een indruk konden krijgen van de inhoud van de bundel. Ze waren erg enthousiast en vooral de gedachte van het geven van de bundel aan nabestaanden als steun en troost vonden ze heel bijzonder. “The song ‘The Familytree’ is exactly what this is about!” aldus een enthousiaste Kipp Lennon.
En dat met de opbrengst uit de verkoop de kankerbestrijding wordt gesteund kon hun volledige goedkeuring wegdragen. Kipp reageerde zeer positief: “You may sell as many books as you want, that’s perfect!
Nadat alle bandleden ook een exemplaar voor de schrijfster hadden gesigneerd werd er nog even geposeerd voor een foto.

Nog enkele foto's van het concert . . .
In de kleedkamer; even uitleggen waar de bundel voor bedoeld is.


En dan signeren de heren Lennon een exemplaar voor Jeanet.


Bij "De familieboom" kwamen lieve woorden van Venice te staan!


HOME