Tekening Jeanet HOE HET IS GEKOMEN

Al vele jaren schreef ik gedichten en teksten, tekende uiteenlopende onderwerpen, maar altijd alleen voor mezelf. Soms gaf ik een tekening of gedicht weg, maar mijn teksten bleef ik voor me houden. Ze hadden voor mij een bepaalde waarde en het schrijven gaf me voldoening, maar verder durfde ik er niets mee te doen. Toen ik echter eens goed naar andere Nederlandse teksten luisterde dacht ik:
Als je gewoon opschrijft hoe iets voelt, zonder dat het klef of cliché wordt, dan is dat toch alleen maar mooi!
En omdat de inspiratie steeds komt in gedichten, teksten en tekeningen heb ik in 1999 een bundel uitgebracht onder de titel Heb het lef... , met daarin een combinatie van deze drie dingen.
Met name de teksten van Thomas Acda en Paul de Munnik waren aanleiding tot het uitbrengen van dit boekje. Hun manier van teksten schrijven en gevoelens verwoorden was voor mij de aanzet om ook eindelijk iets met mijn teksten en gedichten te doen; eindelijk had ik het lef! En de eerste twee exemplaren heb ik zelfs mogen uitreiken aan Thomas en Paul!

Heel vaak heb ik Thomas en Paul ook al getekend en een aantal van deze tekeningen heb ik aan hen gegeven als een klein bedankje voor de prachtige muziek die ze maken. Zo heb ik ook tekeningen gegeven of gestuurd aan onder andere Jack Spijkerman, Lebbis en Jansen, Paul de Leeuw, Sonja Barend, Huub van der Lubbe, Wim Rigter, SKIK, Henk Westbroek, Lenette van Dongen en Ilse de Lange. Dat is mijn manier om dankjewel te zeggen, voor mooie muziek of boeiende programma’s. En omdat deze tekeningen niet in het boekje terug te vinden zijn leek het me leuk ze op deze manier toch nog eens te laten zien.

In november 2002 kwam de tweede bundel uit, getiteld Op zoek... . Wederom een combinatie van teksten, gedichten en tekeningen.

Via mijn werk (bij de Gelderse Uitvaartverzorging) kwam ik op het idee om een bundel te maken met rouwgedichten en teksten, met daarbij passende tekeningen en illustraties. Vaak halen mensen steun uit een gedicht of kan een tekst hen troost bieden.
Ik had het geluk dat mijn baas meteen enthousiast was over het idee en deze bundel, getiteld Ik laat je los, m'n lief , voor mij wilde uitgeven. Dit betekent echter dat het boekje in principe als "relatiegeschenk" is bedoeld en niet in winkels te koop wordt aangeboden. Het is echter wel mogelijk de bundel via mij te bestellen.
Vanaf begin maart 2005 is Ik laat je los, m'n lief verkrijgbaar. Voor mij begon het nieuwe jaar dus goed!
Van alle bundels is op deze homepage een selectie terug te vinden. Van Ik laat je los, m'n lief zijn gedichten en tekeningen te vinden bij "Rouwgedichten". Daarnaast probeer ik regelmatig nieuw materiaal toe te voegen.

In november 2009 verscheen de vierde bundel getiteld Horizon met gedichten over troost, hoop en liefde, wederom uitgegeven via GUV.


Heel veel lees- en kijkplezier gewenst! En wil je nog meer gedichten lezen; bestel dan gerust een van de bundels.

Jeanet

V.l.n.r. Freek Verheijen, (uitvaartverzorger) Jeanet Brinkman en Bert van Asselt (directeur GUV).